יחד במסע

יחד במסע

התמודדות עם מחלת הסרטן היא מסע ארוך שמשפיע לא רק על החולה אלא גם על בני משפחתו והקרובים אליו. האתר הוקם מתוך מחשבה ששיתוף וקבלת מידע ממי שחווים התמודדות דומה, יכולים להקל על המסע. אנו מקווים שתוכלו למצוא את התוכן הרלוונטי עבורכם.

התמודדות עם מחלת הסרטן היא מסע ארוך שמשפיע לא רק על החולה אלא גם על בני משפחתו והקרובים אליו. האתר הוקם מתוך מחשבה ששיתוף וקבלת מידע ממי שחווים התמודדות דומה, יכולים להקל על המסע. בין אם אתם מטופלים המתמודדים עם מחלת הסרטן ובין אם קרובי משפחה או מלווים, אנו מקווים שתוכלו למצוא באתר את התוכן הרלוונטי עבורכם.

המקום הבטוח שלכם ושלכן

לדבר על החיים לצד

אימונותרפיה

הסיפור האישי שלי

הסיפור האישי שלי

לכל מטופל המסע הייחודי שלו. יחד עם זאת בשיתוף של סיפורים אישיים נוכל למצוא את נקודת המפגש, את החלק בחוויה שמדבר אלינו ולא פעם זו נקודת מפגש שיכולה לתת כוח ותמיכה.
כל סיפור הוא אישי אבל הרצון להחלים משותף לכולנו והידיעה שיש עוד כמוני שחווים מסע דומה יכולה לחזק ולהעצים ובעיקר להזכיר שאנחנו לא לבד.

לכל מטופל המסע הייחודי שלו. יחד עם זאת בשיתוף של סיפורים אישיים נוכל למצוא את נקודת המפגש, את החלק בחוויה שמדבר אלינו ולא פעם זו נקודת מפגש שיכולה לתת כוח ותמיכה. כל סיפור הוא אישי אבל הרצון להחלים משותף לכולנו והידיעה שיש עוד כמוני שחווים מסע דומה יכולה לחזק ולהעצים ובעיקר להזכיר שאנחנו לא לבד.

בין כאב לתקווה

בין כאב לתקווה

הטיפולים המאתגרים מאחוריה והיום היא יכולה לומר בלב שקט שכל הסבל היה שווה את הרגע שבו נמסר לה כי המחלה נעלמה.

צועדים יד ביד - התפקיד שלי כמלווה במסע של אבא

צועדים יד ביד - התפקיד שלי כמלווה במסע של אבא

מהרגע שאובחן אביה של ר' בסרטן ריאה, היא נכנסה לתפקיד המלווה (caregiver) וכבר שנתיים שהיא עושה זאת באהבה גדולה ומסירות אין קץ.

עניין של תזמון

עניין של תזמון

כשחודש המודעות לסרטן השד הגיע, מיכל החליטה להיבדק, למרות גילה הצעיר וגילתה שהיא חולה. בטור אישי בן שני חלקים היא משתפת על המסע האישי שלה.

כפתור לשקופית הקודמת
כפתור לשקופית הבאה
border-top: #00877c 3px solid;

אימונו-מה?

90%

הצלחה

877

מטופלות

24

חודשי טיפול בממוצע

90%

הצלחה

877

מטופלות

24

חודשי טיפול בממוצע

מטופל.ת אימונותרפיה? בוא.י להכיר את עולם המושגים בנושא.

בשנים האחרונות התפתח תחום חדש בטיפול במחלת הסרטן, תחום זה נקרא אימונותרפיה
ונמצא כיום בחזית הטיפול במחלת הסרטן. האימונותרפיה מעניקה תקווה לחולים בארץ ובעולם ומתפתחת כל העת.

בשנים האחרונות התפתח תחום חדש בטיפול במחלת הסרטן, תחום זה נקרא אימונותרפיה ונמצא כיום בחזית הטיפול במחלת הסרטן.
האימונותרפיה מעניקה תקווה לחולים בארץ ובעולם ומתפתחת כל העת. המידע המוצג יעזור לך להבין טוב יותר את עולם המושגים של התחום ויסביר בצורה קצרה ועניינית את מה שעליך לדעת.

השותפים שלנו

עמותות המסייעות למטופלות.ים

עמותות המסייעות למטופלות.ים

לוגו אחת מתשע כל מה שנוגע לסרטן השד, נוגע לנו
melanoma
ilcf
Slide

הגישה המולטי־דיסציפלינרית, המשלבת ידע מקצועי ומגוון רחב של אנשי מקצוע לטובת המטופלת, היא מרכזית בטיפול בסרטן השד. כך יידע הצוות להעניק טיפול איכותי ונכון. חשוב לכל אישה להכיר את הדמויות המרכזיות במסע הזה, להתחבר אליהן ולקבל תמיכה בכל שלב. חשוב לזכור כי המפתח לטיפול יעיל ושמירה על הבריאות הוא אבחון מוקדם-קבעי בדיקה תקופתית - זה מציל חיים.

Slide
בדיקות מעקב – עם היד על הדופק

גם לאחר שהטיפולים מסתיימים, יש צורך בבדיקות מעקב, כמו בדיקות ידניות אצל הכירורג.ית ובדיקות הדמיה שונות, שנועדו בעיקר לאתר בזמן מקרים של חזרת המחלה. "בדיקות ההדמיה הן בדרך כלל בדיקות ממוגרפיה אחת לשנה, אך יש קבוצות שבהן נמשיך את המעקב ב־MRI, למשל במקרים שבהם האבחון הראשוני נעשה ב־MRI ואפשרי בקרב נשים שאובחנו בגיל צעיר", מדגישה ד"ר מילר, וד"ר סלע מוסיף: "יש מקרים שבהם מלבד ההדמיות, יהיה צורך בבדיקות דם למעקב, למשל מקרים שבהם האישה מטופלת בתרופות ביולוגיות, תרופות שלעיתים נדרשת האישה לקחת אותן כטיפול משלים במשך שנתיים ולפעמים שלוש שנים לאחר הטיפול".
ככל שעולמות המחקר באבחון וטיפול בסרטן השד הולכים ומתקדמים, כך גם מגוון הבדיקות השונות מאפשרות להעניק מבט מדויק יותר על מצב המחלה ולתת מענה טוב יותר. אך בסופו של דבר חשוב לזכור כי הירידה המשמעותית באחוז התמותה מסרטן השד שנרשמה בשנים האחרונות מיוחסת לא רק להתקדמות הטיפולים אלא גם לאבחון בשלבים מוקדמים של המחלה באמצעות בדיקות הסקר, ומכאן שההמלצה החשובה ביותר היא להקדים את המאוחר וללכת להיבדק בבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן השד.


התכנים המופיעים בכתבה אינם בגדר עצה רפואית, המלצה לטיפול רפואי, תחליף לשיקול דעת הרפואי או תחליף להתייעצות עם מומחה על בסיס אישי ופרטני.
מוגש כשירות לציבור מטעם חברת MSD.


התכנים המופיעים בעמוד זה נכתבו על ידי ד"ר יהלי מילר וד"ר טל סלע ועל פי דעתם וניסיונם ואינם בגדר עצה רפואית, המלצה לטיפול רפואי, תחליף לשיקול דעת הרפואי או תחליף להתייעצות עם מומחה על בסיס אישי ופרטני. מוגש כשירות לציבור מטעם חברת MSD.

כתבות תוכן בפוטר

תכנים מומלצים עבורך

הכנה לשיחה עם המעסיק – מה שמשתפים ואיך?

עכשיו כשאתם יודעים מה אתם רוצים- איך אתם רוצים לעבוד בתקופת הטיפולים ואיך הטיפולים עשויים להשליך על העבודה שלכם- הגיע זמן להתכונן לשיחה עם המעסיק.

להמשיך לעבוד בתקופת הטיפולים

סביר להניח שבשלב הזה אתם מוצפים במידע והחלטות שיש לקבל בנושא. סדרת הסרטונים הבאה תנסה לעזור לכם בהתלבטות בין אם אתם שכירים או עצמאים.

שאלות שחשוב לשאול את הצוות הרפואי

כדאי להבין מהצוות הרפואי מהן האפשרויות שלכם בכל הנוגע לתוכנית הטיפולים ולהתייעץ לגבי האופי הספציפי של עבודתכם. הסרטון הבא ירחיב על המידע שחשוב שתקבלו מהצוות.